Enchufismo
  • Assenyalen que encara queda una plaça per cobrir amb les mateixes característiques que les de Lafuente. L’agrupació electoral pregunta en Comissió quin és el procediment de contractació i si ja tenen un candidat seleccionat.

L’agrupació electoral ha informat que la passada setmana es va assabentar pels mitjans de comunicació del nomenament de Juan Ángel Lafuente com a Director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica de l’Ajuntament de Castelló. Lafuente era candidat del PSOE a les últimes eleccions municipals i va renunciar a ser regidor després de la dimissió de Carmen Oliver, regidora socialista, el gener del 2016.

Segons ha informat el portaveu municipalista, Xavi del Señor, en el consistori queda vacant una nova plaça, amb característiques semblants a la que ha cobert Lafuente, en l’Àrea d’Innovació, Ocupació i Creativitat Ciutadana. Així, la formació assembleària ha preguntat en la Comissió informativa del consistori si l’equip de govern pot explicar quin serà el procediment de selecció, i, si ja tenen previst algun candidat.

La plaça en qüestió té unes característiques semblants a la que ha ocupat Lafuente. Segons consta en els pressupostos del 2017 el sou brut de Lafuente s’eleva a 90.059 euros, mentre el sou anual en brut de la plaça de regidor que va desestimar és de 41.464 euros.

En paraules de Del Señor, «Castelló en Moviment compartim el malestar ciutadà amb aquests nomenaments. Són cops de dit unilaterals de l’alcaldessa que no podem tolerar. Per això volem que rectifique i el cesse, i, per això també volem prevenir nous nomenaments semblants.»