IMG 3466
  • Les esmenes de la bancada dretana pretenen eliminar el programa d’ocupació per a persones aturades de llarga durada Jornals de Vila.

L’Ajuntament de Castelló ha incorporat al llarg d’aquesta legislatura a l’estructura municipal, dins el programa jornals de Vila, a desenes de persones desocupades.

Es tracta d’una de les propostes contemplades en el Pacte del Grau, i tal com explica la regidora de Castelló en moviment Paz Beltran, «tenen l’objectiu d’afavorir la inserció de persones en situació d’atur, amb prioritat per a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’una oportunitat laboral per a persones per a les que el treball els empodera després d’anys d’atur i angoixa. Què justament vullguen eliminar aquesta partida demostra el tarannà de la bancada dretana». Així doncs, Castelló en moviment garanteix el seu no a totes les esmenes que retallen aquest programa d’ocupació.

Jornals de Vila

Edició 2016

43 persones

Edició 2017

88 persones

Edició 2018

99 persones

La regidora de Castelló en moviment critica «l’exercici antisocial i reaccionari de la bancada dretana» i subratlla que «es tracta d’una declaració política contra els drets socials i les oportunitats de recuperar-se de la crisi de les persones més afectades per aquesta. Nosaltres apostem per un model que prime els drets socials i que treballe contra les retallades i les polítiques d’austeritat perquè aquestes augmenten la desigualtat».

Finalment, Beltran ha recomanat al PP i Ciudadanos que «no facen les esmenes al Pressupost com un acte de venjança contra les polítiques socials que milloren la vida de la gent».