Diputació De Castelló
  • PSPV, Compromís, Castelló en Moviment i Ciudadanos presenten una moció conjunta perquè l’equip de govern facilite la tasca d’oposició.

L’oposició al Partit Popular en la Diputació de Castelló en el seu conjunt –Castelló en Moviment, Ciudadanos, Compromís i el PSPV- han registrat una moció per demanar a l’equip de govern provincial que facilite la feina de seguiment i fiscalització de les polítiques de la Diputació. «Estos dies que el Partit Popular parla tant de complir la llei, tota l’oposició ens hem posat d’acord per recordar-li que encara que tingue majoria absoluta a la Diputació també ha de respectar la Llei de Règim Local i la de Transparència», els recorda Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en Moviment.

En la moció, que ha sigut una iniciativa impulsada per Ciudadanos, l’oposició demana a l’equip de govern que la documentació a aprovar en el Ple i en les Comissions es facilite amb anterioritat als grups de l’oposició, ja que sovint s’incorporen a última hora assumptes incorporats per urgència de temes ordinaris i que l’oposició no pot estudiar; a més, l’oposició demana que els expedients de polítiques en execució no es retiren de l’accés dels grups.

«El Partit Popular manté la majoria absoluta i no necessita el suport de cap altre grup per aprovar les polítiques de la Diputació. Però eixa majoria absoluta no els pot servir per saltar-se la llei de regulació de les administracions. El temps de governar sense oposició s’ha acabat i el Partit Popular no pot mantenir-se en els abusos de poder de fa anys, per això els demanem que rectifiquen», considera Iñaki Vallejo, de Castelló en Moviment.