Transformació Aeròdrom
  • L’agrupació electoral es desmarca de la posició del govern respecte a l’ús dels terrenys de l’aeròdrom.

El portaveu de la formació municipalista, Xavi del Señor, ha informat respecte a les últimes notícies sobre l’aeroclub. El regidor s’ha desmarcat de l’equip de govern i aposta per la recuperació per a ús públic d’aquests terrenys municipals.

En declaracions als mitjans de comunicació ha explicat que «la recuperació ambiental de l’aeròdrom és una demanda ciutadana de la gent del Grau l’igual que ho és el Pinar». Del Señor ha recordat el projecte que defensava en l’oposició el PSPV des del 2007, el qual van batejar com a «Parc municipal de la Marjal». «Es tractava de l’alternativa a la Ciudad de las Lenguas i comptava amb el suport de les associacions del Grau i la Marjaleria, així com de les entitats ecologistes» ha explicat el regidor.

Els paral·lelismes amb la proposta dels municipalistes són evidents. Els dos projectes, tot i la distància en el temps, tenen la voluntat, en paraules de Del Señor «de recuperar el nostre patrimoni ambiental com a fórmula per a desestacionalitzar l’atracció de turisme». Seguidament ha afegit que «es deuria comptar amb l’opinió de la ciutadania i tindre informació suficient per a comparar els beneficis econòmics, socials i ambientals de la proposta que fem amb l’actual model abans de prendre una decisió».

La recuperació ambiental de l’aeròdrom és una demanda ciutadana de la gent del Grau l’igual que ho és el Pinar.

Segons han informat fonts municipals la voluntat de l’equip de govern és la permanència de l’aeroclub, el que comporta formalitzar un conveni i abandonar la proposta històrica del PSPV, així com l’alternativa proposada per l’agrupació electoral. Aquest fet no ha passat inadvertit per a la formació assembleària pel que s’han desmarcat dels plans del govern municipal emfatitzant la viabilitat de la seua proposta. El regidor ha indicat que «es podria dissenyar un projecte de restauració de la zona, introduint l’ampliació de la desembocadura del riu, i obrir-lo al gaudi de la ciutadania».