Clausula Suelo 0
  • L’agrupació municipalista anima a la ciutadania a informar-se i reclamar fins a l’últim cèntim d’euro, i, descriu la sentència del Tribunal europeu com una bufetada a l’advocacia de l’Estat i a la Banca espanyola.

Castelló en Moviment ha mostrat la seua satisfacció per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea sobre les clàusules sòl. Aquesta instància judicial ha sentenciat que la banca espanyola ha de retornar amb caràcter retroactiu a cadascú dels afectats les quanties que ha cobrat per les clàusules sòl des de la signatura de la hipoteca.

El regidor Vallejo ha criticat «durament» el paper que ha jugat l’advocacia de l’estat. Així, ha assenyalat que «ha defensat els interessos de la Banca, en detriment de la ciutadania, ja que pretenia que sols es retornaren les quanties des del 2013, quan no és part en aquest procediment».

El regidor de l’agrupació electoral ha demanat a totes les persones hipotecades que s’assessoren, «hi ha moltes persones que desconeixen que la seua hipoteca està afectada per aquesta clàusula». Segons les dades que ha difós ADICAE a Castelló hi han 50.000 persones afectades, amb una mitjana a reintegrar de 6.000 euros.

A més, Vallejo ha informat que «totes les persones afectades han d’anar al seu banc i reclamar per escrit el pagament dels diners que els han cobrat de forma abusiva». Vallejo ha fet una crida d’alerta a les víctimes d’aquest abús bancari davant la possibilitat que les entitats financeres pretenguen negociar amb acords perjudicials. Per això ha emfasitzat: «abans de signar qualsevol acord de reintegrament cal informar-se amb detall».

Finalment, el regidor ha valorat que «Com pot ser que l’advocat de l’Estat, el qual paguem entre tots i totes defense els interesse de la banca, i no dels interessos de les víctimes d’aquesta clàusula abusiva? I més quan la Comissió europea es va posar del costat de la ciutadania en el seu informe. De quin costat està l’advocacia de l’estat?», ha qüestionat Vallejo.