Gaiata De Rafalafena
  • Assenyalen l’adjudicació del Mesó del Vi com un exemple del greuge que ha sofert el comerç de Castelló.

Passat l’equador de les festes de Castelló, l’agrupació electoral ha abordat públicament un dels temes més polèmics en aquesta Magdalena, les licitacions del Patronat de festes. Enguany ha estat la primera vegada en què els diversos mercats i mesons que hi ha per la ciutat s’han concedit per concurs públic, i, els resultats de les adjudicacions han estat definits de «controvertits» per diferents entitats de la ciutat.

Per a la formació municipalista el compliment de la legalitat «no es deu convertir en un greuge per a l’economia local», pel que assenyalen que «cal introduir clàusules en les licitacions per a potenciar el comerç de la ciutat, i, evitar que la mercantilització de les festes ofegue a les iniciatives arrelades al territori». Els municipalistes han posat d’exemple el Mesó del vi, una adjudicació qüestionada públicament perquè ha exclòs als vinaters de Castelló, els quals gestionaven aquest mesó en els darrers anys.

Castelló en Moviment, des què va entrar en l’Ajuntament, ha posat en la picota el model de festes basat en l’ànim de lucre. Consideren que va en detriment de l’economia local, com ara les xicotetes productores, els artesans i els comerços locals. Del Señor, portaveu de la formació municipalista, assenyala que «en alguns casos la seua supervivència depén d’aquesta setmana pel que no poden quedar relegats a un segon pla».

El portaveu de Castelló en Moviment ha proposat que en els plecs del concurs «s’augmente la puntuació de la venda directa per part dels productors, o per exemple, es prime el comerç km0 per a promoure iniciatives com les de l’Associació Vinícola de Castelló».