Ibi
  • La formació assembleària creu que la proposta del bipartit per buscar l’acord amb el PP i Ciudadanos pretén una aliança conservadora per no abordar una fiscalitat realment progressiva.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló ha anunciat una reunió de tots els grups polítics per abordar la reforma fiscal del consistori per aplicar el 2017. L’agrupació ciutadana ha aprofitat la notícia per a valorar el canvi de proposta respecte al pla de treball inicial previst pel bipartit a l’Octubre passat. El regidor Iñaki Vallejo ha recordat que “en tombar les ordenances per manca de progressivitat, el regidor Lorenzo va prometre treballar-les amb nosaltres a partir de Gener”, per a continuació qüestionar els terminis amb què es treballen: “el govern ha tardat quasi mig any a moure fitxa, a més amb un canvi substancial de la proposta original”.

Nosaltres defensem al 99%, els altres treballen pels interessos de l’1%.

A més a més, la formació assembleària reconeix que “desconeix quin és el tracte preferent” que ha anunciat el vicealcalde Nomdedeu amb Castelló en Moviment segons publica la premsa. “Estem en el mateix punt que en tombar la seua proposta no progressiva, silenci i falta d’informació. Esperem que no obliden els compromisos del Pacte del Grau” ha emfatitzat el regidor del grup assembleari.

Cal recordar que a l’Octubre passat Castelló en Moviment va tombar la reforma fiscal en considerar que el bipartit no va actuar de manera oberta i amb terminis acceptables, alhora va portar a terme una campanya en què advocava per pujar l’IBI a les grans superfícies i les rendes més altes. Davant l’anunci del govern municipal d’una taula entre tots els grups polítics, el grup assembleari no dissimula el seu escepticisme. Tal com han declarat “no es pot obviar la nostra dificultat d’arribar a acords amb PP i Ciudadanos sobre fiscalitat, mentre nosaltres defensem el 99%, els altres treballen pels interessos de l’1%. Aquest canvi de rumb del PSOE després de tants mesos de silenci té un tint conservador que ens inquieta.