PGOU
  • La formació ciutadana porta al plenari de l’Ajuntament la demanda veïnal perquè el regidor d’urbanisme comparega en els Consells de Districte per explicar el PGOU. A més, reclama un procés participatiu del nou pla urbanístic de la ciutat.

La responsable de l’àrea de participació ciutadana de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha explicat l’interès de la seua formació política per l’estat del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) que està elaborant l’àrea d’urbanisme del consistori castellonenc.

Castelló en Moviment ja va preguntar el dilluns passat en la corresponent Comissió per les associacions i institucions amb les quals s’han mantingut reunions. “Han publicat en els mitjans que han fet més de 40 reunions amb grups polítics, associacions, institucions, etcètera. Volem que la ciutadania, pel nostre compromís amb la transparència, conega quines són aquestes entitats” ha declarat Peñalver.

A més a més, faran avui en el Ple un prec perquè el regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana comparega en els Consells de Districte per a explicar en quin estat es troba la redacció del pla urbanístic. “Aquesta és una demanda expressada per diverses associacions veïnals” ha recordat Peñalver. “Apostem per un procés participatiu públic, informat i transparent per a la redacció del nou PGOU, amb espais de debat i terminis clars. Cal garantir la participació del nombre més alt de persones i col·lectius possibles” assenyala la regidora assembleària.

El regidor comparega en els Consells de Districte per a explicar en quin estat es troba la redacció del pla urbanístic.

Cal recordar que com a conseqüència de les reiterades anul·lacions del PGOU del 2000 pel Tribunal Suprem, Castelló disposa d’un règim normatiu transitori per regir l’urbanisme fins a gener del 2017. Des de l’agrupació electoral tenen l’esperança que el nou PGOU “abandone els interessos privats, i la visió a curt termini que caracteritzava el PP, i siga el benestar dels veïnes i els veïns, així com el nostre entorn, els vectors principals per a la seua redacció” ha subratllat Peñalver.