Image
  • Demanen actuacions decidides a la Conselleria de Sanitat per la integració del Consorci en la xarxa autonòmica sanitària.
  • ACDESA i CsEnMov coincideixen en demanar la fi del Consorci Hospitalari Provincial.

La diputada per Castelló en Moviment comparteix el punt de vista de l’Associació en Defensa de la Sanitat Pública (ACDESA) de Castelló sobre l’Hospital Provincial. Peñalver ha explicat: “el nostre diagnòstic i moltes de les propostes per resoldre els problemes del Consorci de l’Hospital Provincial són semblants als que ha difós recentment aquesta entitat. Transparència en els recursos públics i traure a la privada de la Sanitat Pública”.

ACDESA, una dels col·lectius més actius en defensa dels interessos dels pacients i els professionals de la sanitat pública, considera l’Hospital Provincial “un consorci públic amb ramificacions al sector privat, un model ineficient que s’ha mantingut massa temps per interessos mercantilistes i polítics”. La diputada de la formació assembleària assenyala “tal com expliquen les professionals d’ACDESA aquest model no es fonamenta en les necessitats assistencials dels ciutadans”.

La diputada Peñalver ha explicat “des què vam entrar a la Diputació venim demanant a la Conselleria de Sanitat un pla d’integració funcional de l’Hospital en la xarxa autonòmica, una demanda que ACDESA CS porta defensant des de fa anys”. La portaveu a la Diputació Provincial per Castelló en Moviment ha remarcat el paper de la societat civil: “des dels inicis de les retallades la ciutadania va per davant dels polítics defensant els drets dels pacients i els professionals. Per això si realment estem en temps de canvi esperem de la Conselleria de Sanitat actuacions decidides tal com venen reclamant aquesta entitat”.

Manifest d’ACDESA