Idees
  • Els membres del Pacte Local d’Ocupació han aprovat aquest dilluns 5 de desembre el pressupost del 2017, en el qual es contempla aquesta proposta de Castelló en Moviment. La quantitat de les ajudes per a la contractació ascendeix a 162.000 euros i s’executarà al llarg del 2017.

Aquest dilluns 5 de desembre s’ha celebrat la reunió del Pacte Local d’Ocupació. Per part de l’agrupació electoral, Castelló en Moviment, ha participat el regidor Iñaki Vallejo. En aquesta reunió, segons ha informat, s’ha aprovat el pressupost per al 2017, el qual ascendeix a la quantia de 500.000 euros. Entre les despeses es contempla una partida dedicada a la contractació per a empreses de l’economia social, la qual ascendeix a 162.000 euros.

La formació municipalista ha valorat de forma positiva que s’incorpore aquesta proposta al Pacte Local. Junt amb la Llançadora de Cooperatives i els Jornals de Vila, es tracta d’una de les mesures per abordar noves polítiques d’ocupació des de l’àmbit municipal que han treballat amb els socis del Pacte del Grau.

A més a més, Castelló en Moviment ha anunciat que d’ací a poc temps esperen que s’aprove una nova línia de subvencions per a projectes d’innovació social, amb el requisit que aquests projectes contemplen la creació d’ocupació.

El representant de la formació assembleària ha recordat que des del 2012 el govern del PP no transferia fons econòmics al Pacte, «tot i ser els anys més durs de la crisi i la preocupació ciutadana més gran, va congelar aquesta ferramenta per a abordar polítiques d’ocupació». Amb el canvi del govern de nou s’han injectat recursos, i des de l’exercici del 2016 el Pacte local va recuperar el seu propi pressupost.