Declaracions Regidors
  • El portaveu de l’agrupació electoral Xavi del Señor espera reunir-se aquesta setmana.
  • Exigeixen celeritat alhora d’actuar i implantar mecanismes contra la corrupció.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha explicat que el seu grup polític ha demanat una reunió amb Francisco Gil, secretari general del PSPV-PSOE a Castelló, i amb Ignasi Garcia, portaveu de Compromís per Castelló, per abordar el presumpte finançament il·legal de les campanyes electorals dels anys 2006 i 2007.

El regidor reconeix la preocupació que hi ha en el seu grup polític davant les notícies publicades al voltant de les investigacions judicials en marxa. Del Señor ha declarat que «com a socis del Pacte del Grau pensem que aquests fets afecten l’honradesa i el debat públic sobre els signants d’aquest acord de governabilitat». L’objectiu per a la formació assembleària ha de ser «garantir que en cap de les institucions valencianes hi haja dubte de possible corrupció».

És imprescindible diferenciar-se del Partit Popular en tot el que fa referència a resoldre els presumptes casos de corrupció.

Castelló en Moviment espera que aquesta reunió se celebre al llarg d’aquesta setmana. En la sol·licitud d’aquesta reunió des de l’agrupació electoral exigeixen celeritat a l’hora d’abordar les responsabilitats polítiques i posar en marxa nous mecanismes que eviten aquests tipus de pràctiques. «La dilació a l’hora de prendre mesures que allunyen qualsevol tipus de sospita sobre la tolerància zero amb la corrupció afecta a la confiança que la ciutadania va dipositar en els signants del Pacte del Grau. És imprescindible diferenciar-se del Partit Popular en tot el que fa referència a resoldre els presumptes casos de corrupció. És un assumpte que ens afecta també com a socis del Pacte del Grau» ha subratllat Del Señor.

Castelló en Moviment encara no han rebut resposta per part dels representants del PSPV i de Compromís. Aquesta reunió es demana després que Podem haja declarat que els implicats en el presumpte finançament il·legal en llocs de responsabilitat en les institucions valencianes deuen fer un pas al costat. El regidor Del Señor assenyala que «estar a l’altura de les expectatives que la ciutadania ha dipositat en les sòcies de l’Acord del Grau comporta no sols no repetir la corrupció del PP sinó establir noves fórmules per a evitar-ho en el futur».