Cessament Lafuente
  • L’agrupació electoral ha registrat la sol·licitud de compareixença perquè Amparo Marco explique com s’executarà el cessament.
  • La compareixença es produirà en el ple del 30 de març.

En el ple del passat febrer es va aprovar la moció presentada per l’agrupació electoral en la qual es demanava el cessament del Director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, Juan Ángel Lafuente. Sols els 7 vots dels regidors del PSOE, entre ells els de l’alcaldessa, es van mostrar contraris a aquesta mesura.

La fórmula anunciada per la Junta de Govern de l’Ajuntament per a substituir a Lafuente es va rebre amb cautela per part dels municipalistes, i el seu portaveu, Xavi del Señor, la va descriure com un «cessament en diferit». L’equip de govern va decidir esperar a la revisió semestral de la comissió de serveis per a realitzar un nou procés de selecció en el qual no ha quedat clar si Lafuente es pot presentar.

La inicial prudència de la formació assembleària finalment ha desembocat en la sol·licitud de compareixença de l’alcaldessa, Amparo Marco, per al ple del 30 de març. Segons ha declarat Del Señor «és la primera ocasió en què ocorre un acord plenari d’aquestes característiques, i, seguim sense suficient informació per a exercir les nostres funcions de control sobre l’equip de govern. El que ha transcendit pot entrar en contradicció amb el que va aprovar pel Ple».

La designació de Lafuente es va fer pública el passat 3 de febrer en els mitjans de comunicació, provocant el disgust de Castelló en Moviment, els quals no van dubtar en definir de «cop de dit obscé» aquest nomenament. El principal argument del seu malestar es va centrar en el rebuig de Lafuente -número 8 en les llistes del PSOE a l’Ajuntament- a ser regidor després de la dimissió de la regidora Carmen Oliver «per a entrar per la porta de darrere cobrant 29.000 euros més del que hauria percebut com a regidor. Un cas que queda al marge de tota ètica pública i que no podíem consentir».