Rico A Vuestra Costa

La presència de l’exalcalde socialista Antonio Tirado, membre del Consell Social de la ciutat, i del secretari de la patronal Rafael Montero, membre de Pacte Local d’Ocupació, mereix la reprovació de la formació ciutadana.

En l’últim ple de l’Ajuntament de Castelló, la formació municipalista va fer un prec a l’alcaldessa, Amparo Marco, en relació a la presència en òrgans municipals, de persones imputades o condemnades per delictes relacionats amb la corrupció. Tal com va expressar la regidora Anna Peñalver, la seua presència “podria haver causat perjuí a l’interès general i a les arques públiques, per les quals tenim l’obligació de vetllar. No podem tolerar que persones sospitoses d’apropiar-se privadament d’allò que és de tots i totes continuen representant a la societat civil“.

El rescat de la qual ha costat, de moment, als valencians i valencianes, 109 milions d’euros” ha recordat Peñalver

Per a l’agrupació electoral calen mesures cautelars, pel que qüestiona l’opció de l’Ajuntament d’esperar les dimissions dels propis imputats o condemnats, o bé, esperar a la seua destitució per part de les organitzacions a les quals representen. Per això van pregar a l’alcaldessa Marco que “habilite els mecanismes o mesures cautelars necessàries per a evitar que continuen formant part d’òrgans vinculats a este ajuntament, alguns dels quals tenen importants funcions en temes com l’ocupació, l’urbanisme o els pressupostos municipals“.

Concretament, Peñalver va fer referència a la presència en el Pacte Local d’Ocupació de Rafael Montero, Secretari General de la Confederació d’Empresaris de Castelló, investigat per presumpte frau en els cursos de formació que organitzava la patronal, i al qual una sentència del 2015 ja va considerar culpable de fer fallida la Societat de Garanties Recíproques, “el rescat de la qual ha costat, de moment, als valencians i valencianes, 109 milions d’euros” ha recordat Peñalver. La regidora també va posar l’exemple de l’ex-alcalde socialista Antonio Tirado, conseller nat del Consell social. Peñalver ha recordat que “haurà de declarar davant el jutjat que porta la instrucció del cas Gran Coral, pels indicis de la seua suposada participació en delictes de blanqueig de capitals, apropiació indeguda, delictes societaris i contra la hisenda pública“.