Port Serrallo
  • Del Señor acorda amb Toledo que rendirà comptes amb els veïns dels barris del sud que poden estar afectats pel nou accés ferroviari de PortCastelló.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor ha mantingut una reunió amb el president de Port Castelló, Francisco Toledo, per parlar sobre el projecte de construcció de l’accés ferroviari al port, que s’està plantejant que vaja pels barris del sud. En eixa reunió, Del Señor li ha demanat a Toledo que «es reunisca amb el veïnat dels barris del sud de la ciutat, que s’estan assabentant d’estes notícies pels periòdics i està generant molta incertesa sobre com quedaran els seus veïnats», explica Del Señor després de la reunió.

Davant aquesta petició de Castelló en Moviment, PortCastelló s’ha mostrat partidari a convocar aquest tipus de reunions amb el veïnat que pot quedar afectat per este tipus d’infraestructures.

«Estem davant uns anys que s’executaran una sèrie d’infraestructures que transformaran urbanísticament la ciutat: sobre tot l’accés ferroviari al port i l’arribada de l’AVE a la ciutat. Som conscients que són projectes d’una gestió complexa, perquè impliquen a l’ajuntament, que ha de dissenyar el model de ciutat en el pròxim PGOU; al Ministeri de Foment, que és qui té les competències; i a Port Castelló, com a interlocutor del sector comercial. Però eixa complexitat no pot significar que es deixe fora de la discussió la participació del veïnat. Entenem que si PortCastelló ha anunciat en premsa l’inici del projecte de construcció de l’accés ferroviari, és necessari que eixos projectes siguen coneguts pels barris que es poden vore afectats. I estem satisfets perquè a Toledo li ha semblat una demanda raonable», ha declarat Xavi del Señor després d’haver mantingut eixa conversació amb el president de Port Castelló.

«També li hem demanat mesures correctives per minimitzar impactes a la ciutadania i al medi ambient, mesures que milloren el projecte inicial del Ministeri. Este projecte no pot hipotecar la vida d’una part de la ciutat, destruir el nostre territori i dificultar el desenvolupament d’una àrea metropolitana cap al sud», considera també el diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo.