Dedazo
  • Assenyalen que haver deixat la plaça vacant durant 1 any ha suposat perdre un temps fonamental per a recaptar fons europeus.
  • Consideren intolerable que renunciara a ser regidor i que un any després se li atorgue un càrrec de confiança cobrant 32.400 euros més.
  • Alerten que decisions com aquesta rebaixen el nivell de confiança en l’equip de govern.

La formació municipalista Castelló en Moviment ha valorat el nomenament de Juan Ángel Lafuente com a Director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica de l’Ajuntament de Castelló. El seu portaveu, Xavi del Señor, ha qualificat de «cop de dit obscé» el seu fitxatge i ha demanat el seu cessament.

Juan Ángel Lafuente es presentava en el número 8 de les llistes del PSOE a les últimes eleccions municipals de maig del 2015. Els resultats el van deixar fora del consistori municipal, ja que els 16.800 vots obtinguts pel PSOE sols els va atorgar 7 regidories. Però, la dimissió el gener del 2016 de Carmen Oliver, regidora del PSOE, permetia la seua entrada en l’equip de govern, una plaça a la qual va renunciar. Aquesta setmana, segons fonts municipals, ha començat a treballar com a Director de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica.

L’agrupació electoral ha demanat a l’alcaldessa i a l’equip de govern municipal el cessament de Lafuente. Del Señor considera que «han supeditat els interessos de la ciutat als plans de vida del nou Director. Aquest nomenament ha rebaixat el nostre nivell de confiança en l’alcaldessa, així com en un equip de govern que tolera aquest tipus de maniobres. Haurien de reconèixer l’errada i rectificar».

Del Señor també ha qualificat «d’any perdut» aquesta cadena d’esdeveniments. Segons expliquen els municipalistes la plaça que ara ha ocupat Lafuente consta en els pressupostos del 2016, pel que ha estat vacant més d’un any. Segons la valoració del portaveu municipalista, «l’equip de govern ha deixat l’Ajuntament massa temps sense un lloc de treball fonamental per a Castelló, com és la recaptació de fons europeus, únicament per assegurar que entrara Lafuente». Del Señor afegeix que «no podem admetre que les necessitats de la ciutat hagen d’adaptar-se als plans de vida particulars de ningú”.

Finalment, Castelló en Moviment ha assenyalat un «fet cabdal» com a argument que els ha portat a qualificar «d’obscé» aquest nomenament: la renúncia a ser regidor per acabar ocupant un any després una plaça millor pagada dins l’Ajuntament, «plaça que ja estava pressupostada en el moment de la seua renúncia». Del Señor es refereix al sou brut de Lafuente, el qual segons consta en els pressupostos del 2017 s’eleva a 90.059 euros bruts a l’any, mentre el sou anual en brut d’un regidor en dedicació exclusiva és de 41.464 euros i el d’alcaldessa assoleix els 52.867 euros.