Declaracions Regidors
  • El diputat provincial, Iñaki Vallejo, valora que la corporació provincial deuria personar en la causa judicial oberta contra la gestió de l’Ajuntament de Navajas. Vallejo assenyala que la Diputació pot haver estat víctima d’un frau.

Agents de la Unió Central Operativa de la Guàrdia Civil van registrar abans d’ahir l’Ajuntament de Navajas buscant proves per a una causa judicial oberta el 2016 al jutjat número 1 de Sogorb per la gestió de l’Ajuntament en els anys de governs del Partit Popular i en recerca de delictes de prevaricació, malversació i frau. Per al diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, el govern provincial «hauria de preocupar-se per aquesta causa, sembla que hi ha un possible delicte de frau en la presentació de documentació a subvencions de l’ens provincial i per ajudar a un municipi menut amb escassos recursos a clarificar el que va passar».

L’equip de la UCO va registrar l’Ajuntament durant 8 hores, l’arxiu municipal i l’antiga seu de la corporació municipal per a recuperar les factures dels 4 anys que s’estan investigant. La causa es va obrir quan el nou equip de govern que va guanyar l’alcaldia en 2015 amb la candidatura municipalista Alternativa por Navajas va posar en coneixement del Síndic de Comptes les irregularitats financeres detectades en la gestió municipal.

«El President de la Diputació, Javier Moliner, deuria coordinar-se amb els Serveis Jurídics de l’entitat provincial i valorar personar-se en la causa per tindre accés a l’expedient i poder col·laborar amb la justícia i amb l’Ajuntament. Segons indiquen les informacions publicades, la Diputació podria haver sigut víctima d’un frau per part de l’anterior govern municipal en la petició de subvencions i entenem que l’ens provincial ha de defensar els seus interessos, participar en la causa judicial i clarificar si va ser víctima de frau», considera Vallejo.