Amistats Perillosos Article De Xavi

Dijous passat, el ple municipal va viure una situació atípica a Castelló. Es votava una modificació de crèdit que canviarà la destinació de quasi el 10% dels pressupostos municipals, on la major part dels diners seran per comprar els terrenys de l’antiga Caserna de Tetuán XIV. Cinc dies després encara estic pegant-li voltes a l’ocorregut en aqueix ple i al fet que Compromís i PSOE acabaren preferint assegurar-se el vot pactant amb el PP, abans que seguir avançant amb Castelló en Moviment en unes negociacions que anaven per bon camí. I li done voltes perquè seguisc sense entendre els arguments esgrimits pel bipartit per justificar la seua decisió de pactar amb un partit que està sent jutjat per finançament il·legal amb diners procedents de la contractació pública, abans que seguir negociant amb els seus socis de CSenM per tal de fer realitat una borsa de pisos de lloguer social. No ho tenen gens fàcil al govern per a excusar la seua decisió de pactar amb el PP.

Quinze dies que hagueren servit per tancar de manera satisfactòria l’acord sobre la borsa d’habitatge de lloguer social i per enfortir el Pacte del Grau.

CSenM sabem de la necessitat de solucionar el problema de Tetuán XIV i creiem que és imprescindible comptar com abans millor amb el centre de dia per a malalts d’Alzheimer, que s’ubicarà als seus terrenys. Per això, vam decidir donar suport a la modificació de crèdit i vam decidir no fer esmenes, però veient que podíem obrir la porta a una negociació, van apostar per intentar convèncer el govern a empentar la creació de la borsa d’habitatge de lloguer social, ja que dúiem un any i mig sense avanços i amb la regidoria d’habitatge rebutjant cadascuna de les nostres propostes. El govern va acceptar negociar i en deu dies es van produir més avanços que en tot l’any i mig anterior. Convençudes que arribaríem a un acord complet, vam instar al govern a posposar la modificació de crèdit per al proper ple extraordinari, que serà en un parell de setmanes. Quinze dies que hagueren servit per tancar de manera satisfactòria l’acord sobre la borsa d’habitatge de lloguer social i per enfortir el Pacte del Grau. Ara són Compromís i PSOE els que hauran d’explicar perquè no podien retardar uns dies la compra de Tetuán XIV, urgència que els ha dut a aliar-se amb la Gürtel.

Xavi del Señor
Regidor de CSenM