Carta Municipalista Banner

L’ordre de tancar empreses públiques deficitàries, donada pel ministre en funcions senyor Montoro, en ple mes d’agost i mentre el president en funcions Rajoy amenaça amb unes terceres eleccions, és un pas més en l’intent de buidar de contingut les competències municipals.

Casteló en Moviment
considera un atac injustificable als municipis l’ordre de tancament de les empreses públiques deficitàries llançada per un ministre en funcions com és el senyor Montoro. Per a la regidora assembleària Anna Peñalver, aquesta decisió és un senyal més dels moments de feblesa que travessa el PP i dels seus temors ja que “el PP ataca els municipis, perquè és pels ajuntaments per on ha començat el canvi i és en el municipalisme on el Partit Popular té el seu major enemic”.

La formació municipalista recorda que el deute pel qual justifica Montoro la mesura, ha estat produït principalment per l’estat. “Després que castigara els municipis per un deute que no havien generat a través de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que recordem que actualment està recorreguda davant el Tribunal Constitucional“, continua Peñalver, “Montoro ara vol desmantellar les empreses públiques municipals, que són les que ofereixen un servei més immediat i proper a la ciutadania“.

Per a Casteló en Moviment, l’aplicació d’aquesta ordre atempta directament contra els interessos de la gran majoria, ja que afectarà sobre tot a serveis públics com el transport, les escoletes infantils o l’habitatge. Anna Peñalver adverteix que “això implica mercantilitzar drets fonamentals per tal de treure-li benefici econòmic a favor de empreses privades. És un pas més en la privatització dels serveis públics i, seguint el mateix raonament, correm el risc de que en el futur, escoles, hospitals o sistema de pensions acaben plenament en mans privades, que és el que està pretén el Partit Popular“.

Nosaltres, des de Castelló en Moviment seguirem apostant pel municipalisme com a eina transformadora.

Al mateix temps Castelló en Moviment recorda que aquesta mesura no afectarà en un primer moment a Castelló, ja que no existeixen empreses públiques municipals, però aquesta ordre implica un entrebanc més per a la recuperació de serveis públics ara en mans privades.

En aquest sentit, Peñalver lamenta “la insistència d’un govern en funcions en destruir les eines que poden ajudar a millorar la vida de les persones posant els serveis bàsics que els ajuntaments ofereixen a veïns i veïnes en mans privades“.

Tenim molt clar a qui representa el PP i és per a ells per a qui fa política. Nosaltres, des de Castelló en Moviment seguirem apostant pel municipalisme com a eina transformadora. El PP ha entès que és pels nostres pobles i ciutats per on ha començat el canvi i es defensa amb ungles i dents, però el canvi és imparable“, sentencià Peñalver.